Ticaret Ve Araplar ; ticaretle nasıl islam yayılmış ?



   Ticaret geçmişten günümüze dek Araplara bağlanmaktadır. Araplar onunla meşhur olmuşlar,  İslam’dan önce Arapların çoğu ticaret yapmışlardır. Çünkü o zamanda ticaret, gurur ve şeref simgesiydi ve o dönemde iki önemli yolculuk vardı. 



Birincisi yaz mevsiminde Şam'a, ikincisi ise kış mevsiminde Yemen'e olmuştur. Kuran-ı Kerim onlardan kureyş suresinde bahsetmiştir. O zamanda Araplar ticaret imparatorluğunun beyleriydiler. 
         İslam’dan sonra ticaretin önemi artmıştır. Yeni bölgeleri fethetikten sonra onların yolculukları daha uzak yerlere ulaşabilmiş ve bunun sayesinde farklı bölgelerle güçlü ilişkiler kurulmuştur. Onlardan en önemli olanlar : Hindistan, Çin, Mısır, Fas, Cezayir ve Semerkand. İslam böylece o bölgelere girmiştir. İslam pek çok tüccar sayesinde yayılmıştır. Çünkü diğer milletler müslümanların ahlâkını görünce çok beğenmişler ve bu adaletli yeni dine gruplar halinde girmişlerdir.

      Eskiden Arapların kafileleri yüzlerce develeri bulundurur farklı ürünleri taşırlardı. Onlardan en önemlileri ipek baharat, anber ve silahlardı. Bunlar Hindistan’dan gelir ve Mısır’a oradan da Anadolu’ya giderdi. Sonra altın, meyveler ve halılarla dönerlerdi. Bu ürünler zamanla çok istenmeye başlamıştır çünkü Arapların ürünleri o zamanda en kaliteli ürünleri.

Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar