Araplarin özellikleri

        Günümüzde Arapların hızı batı medyasıyla kırıldı ve Araplarla ilgili artık karanlık bir düşünce var. Ancak bu düşünce hakikati değiştirmiyor. Çünkü Araplar edebiyle ve nitelikleriyle İslam'ı yaymıştır. Bu edeplerden en önemlisi :

Cömertlik : 

          İslam'dan önce Araplar
cömertlikle meşhur olmuşlardır. Hacılara  en lezzetli yemekleri ve içkileri ücretsiz olarak verirlerdi. Bu bir yarışma gibiydi. Herkes en iyi şeylerinden verirdi. Ayrıca Araplarda  cömert kişilerle ilgili çok fazla öyküler vardır. Onların en meşhuru« Hatim al-ta-i »bu adama göre misafir çok değerlidir. Her zaman misafir gelince bir köleyi salıverirmiş. Hatta bir defasında evde başka yemek olmadığı için misafirine sevdiği atı kesmiş. 

Cesurluk : 

       Araplar tarih boyunca cesurluklarıyla bilinirdi. Çünkü onların yaşadığı ortam çok tehlikeliydi hatta aslan ve vahşi hayvanların arasında yaşarlardı. Onlar da bu cesaretle dünyayı fethetmişler ve dünyanın en güçlü imparatorluklarını dahi yenilebilmişlerdir. 

Dürüstlük :

        Bu özellik Araplar için çok önemlidir. Araplar hiç yalan söylemezlermiş. Rasulallah deve olayında bile kafirler diğer milletler Araplara yalancı diyecekler diye yalan söyleyememişlerdir. Bildiğiniz gibi Hz. Peygamberimizin en ünlü siffatı sâdıktır. 

Belagat ve fasaht :

      Hala Araplar için şiir çok önemlidir. Ama eskiden herkes şairmiş  ve şiir söyleyebilirdi. İslamiyetten önce kaba örtünün üstünde en iyi şiir asilirmıştır , ve hangisi en iyi şiir söyleyebilecek diye birbirleriyle mücadele ediyorlardı. 
         Ve bu sıfatları  sayesinde İslam dünyaya yayılmıştır. Çünkü İslam  en çok tüccarlar sayesinde yayılmıştır savaşlarla değil. Bu tüccarlar dürüst ve ahlaklı olduğu için, diğer milletler özellikle Türkler ve Hintler İslâmı sevmiş ve müslüman olmuşlardır.

Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar