Arap Şawarma


Arapların ilk sawarma satanı
Şawarma en meşhur ve yaygın yemeklerden biridir ve sokaklarin hızlı yemeklerinden en çok istenenidir. Şawarma  sadece birkaç dakikada hazırlanabilir ve herkes sokaklarda sıklıkla yenir.

Şawarma’nın kökleri Türkiye ve Şam ülkelerinden geliyor. 20.  yuzyilin baslangiçiyla  ,Osmanlı döneminde bu
yemek Arap ülkelerde ve dünyada çok meşhur olmuştur.

           Hâlbuki Türk döner ve Arap Şawarma farklıdır.Arap ülkelerde de Şawarma bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Ama ana malzemeler her yerde aynıdır.
Arap sawarma
Şawarma hazırlaması çok kolaydır ; et, domates,  ve bazı Arap özel baharatlı sosları, Arap ekmeğine koyulup dürüm şekline getirilir ve öyle ikram edilir.

Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar