Kuskus

        

        Arap Kuskus nedir?

           kuskus veya kuskusi, Kuzey Afrika ve Amazig Arapların (Libya-Tunus-Cezayir-fas) en önemli öğünüdür, onunla çeşitli yemekler yapabilirler , o buğday veya mısırdan yapılır ve kuçuk tanecikler şeklindedir.Bu yemek buharla pişirilir sonra üzerine et ve sebze (etli Kuskus için), şeker ve kuru meyve (tatlı Kuskus için) katılır, bu yemek dünyada çok meşhurdur ve Fransa’da en ünlü ikinci yemektir.

          
          Genellikle kadınlar son baharda Kuskus’un ham maddesini yapar sonra onu kurutup saklarlar. Pişirmek istediği zamanda  kullanırlar ; delikli bir tencere olan  « keskes » adında be kapta buharla pişirirler sonra onu derin bir tabağa koyup, et suyuyla sulandırıp üstünde et ve sebzeleri eklerler yada tatlı öğünü için şekerle karıştırarak  ayranla servis ederler. 

           Kuskus yapmak yönetini izle burada

Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar