kuskus veya kuskusi, Kuzey Afrika ve Amazig Arapların (Libya-Tunus-Cezayir-fas)
en önemli öğünüdür, onunla çeşitli yemekler yapabilirler , o buğday veya
mısırdan yapılır ve kuçuk tanecikler şeklindedir.Bu yemek buharla pişirilir
sonra üzerine et ve sebze (etli Kuskus için), şeker ve kuru meyve (tatlı Kuskus
için) katılır, bu yemek dünyada çok meşhurdur ve Fransa’da en ünlü ikinci yemektir.
Genellikle kadınlar son baharda Kuskus’un ham maddesini yapar sonra onu
kurutup saklarlar. Pişirmek istediği zamanda kullanırlar ; delikli bir tencere
olan« keskes » adında be kapta buharla
pişirirler sonra onu derin bir tabağa koyup, et suyuyla sulandırıp üstünde et
ve sebzeleri eklerler yada tatlı öğünü için şekerle karıştırarakayranla servis ederler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder