Cezayir Konstotine





Köprüler şehri Konstontin,  Cezayir’in doğu başkentidir. Dünyanın en eski şehirlerinden olduğu için ona medeniyetlerin anası denir. Eski ve güzel şehir, bir vadi üstüne inşa edilmiş ve bu sayede en güzel kentlerden biri olmuştur.

Yerli Amazig, 2500 yıl M.Ö  şehri kurmuştur ve vatandaşlar ona Sirta demiştir. Roma ihtilali başladıktan sonra Kuzey Afrika’daki Sirta, Konstantin kralının kontrolünün altına girmiştir. Kral bu şehri sevmiş, 311 yılında  onu yeniden inşa etmiş ve ona kendi adını vermiştir. Aynı kral birkaç yıl sonra İstanbul’a da aynı şeyi yapacakmış.


Asırlarca bu şehre birkaç medeniyet ve İslami devletler yerleşmiş.on altıncı yüzyılda Osmanlı Devleti'nin kontrolü altına girmiş ve Cezayir'in doğu beylik başkenti olarak seçilmiştir. O zaman hayat bu şehirde daha refah olmuş ve ahali çeşitli soylardan olduğu için, Endülüs, Arap, Türk ve Yahudi, sanat ve mimarlık daha da gelişmiştir. Ve şimdi onların eserlerini görebiliyoruz .Ancak 1837’de Fransız ihtilaliyle bazı eserler kaybolmuştur.


 Konstontin’deki en önemli eserlerden bazıları :

  • Ahmet Bey Sarayı, Ahmet Bey şehrin son Osmanlı lideridir.
  • Sezar'ın hamamları
  • Barışın hanımının heykeli

  • Emir Abdulkadir Camii. Cami, İslami üniversiteler bakımından dünyanın en iyi ilahiyat ve İslam bilimleri fakültelerinden birini içeriyor ve üniversitenin dünyanın farklı üniversitelerinde İlahiyat ve Arapça okuyan öğrenciler için öğrenci programı var. Bu üniversitelerden bazıları: Türkiye'deki Marmara, Fatih Sultan Mehmet ve Gazi Üniversitesi.

Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar