Fas Marakeş





     Marakeş, Al kent ( kırmızı kent) adlı şehir, Fas'ın batı sahilinde bulunan bir şehirdir. Amazig Vatandaşlar tarafından 1062 yılında inşa edilmiştir. Marakeş bir kaç Kuzey Afrika devletlerine başkentlik yapmıştır. Şuanda en önemli Arap turistik şehirlerinden biri olarak sayılmaktadır. 

cami kampüsü


        Şehir çok fazla tarihi eserler içermektedir. Onlardan en önemlisi cami kampüsüdür. bu kampüsün tam ortasında geleneksel bir pazar bulunmaktadır. Turistler oradaki milletin kültürünü anlayabilmektedir. Çünkü pek çok geleneksel eşyalar satan yerler bulunmaktadır. Bu kampüste milli Amazig yemek pişiren lokantalar bulunmaktadır. Bu yemeklerden en önemlisi koyun mangalı ve Tajin’dir.

Şehir Endülüs mimarisiyle ayırt edilmektedir. Pek çok tarihi camiler de bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi El-ketiba camiidir. 13.Yüzyılda inşa edilen bir cami Kuzey Afrika'nın bütün camileri gibi islami Endülüslü nakışlarla süslenmiştir. Bu cami Endülüs'ten kalan değerli eserlerden biri sayılmaktadır.
El-ketiba camii
Al Şehir'de diğer müthiş bir eser daha vardır. Marakeş Kalesi, 9 kilometre uzunluğunda ve 9 asır yaşında bir kaledir. Bu kale geçmiş medeniyetlere kanıt olarak hâlâ orada dimdik yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar