Suudi Kabsa nedir ?


      El-Kabsa Arap körfezinin;(Suudi Arabistan- Katar-Bahrin-Yemen-kuveyt) en meşhur ve yaygın yemeğidir. Ana yemek olarak ikram edilir. Bu yemeğin ham maddesi uzun pirinçtir, koyun veya keçi etiyle pişirilir ve süslemek için fındık ceviz ve kaju eklenir.
Kabsa
 Kabsa çok baharatlı bir yemektir hatta 4-5     çeşit baharat içermektedir. Onlardan en         önemlileri köri ve safrandır.

      Günümüzde Kabsa batı kültürleriyle biraz modern hale gelmiştir. Hatta bazı aileler onu balık veya karidesle  pişirir. Arap ülkelerine batı kültürü girmesine rağmen Kabsa değerini kaybetmedi  ve hala bölgenin düğünlerinde ve bayramlarında en önemli yemek Kabsa’dır.


           Kabsa yapmak yönetini izle burada

Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar