Hurma ve ayran Arap kültüründe


       Hurma ve ayran, Araplara göre temel  ve kıymetli bir öğündür ve diğer milletlerden ayırt edilen özelliklerinden biri sayılır. Birkaç tane hurma ile bir bardak ayran tam bir öğündür ve bazen özel Arap ekmeği ile de yenir.

         Bu adet eski zamanlarda başlamış ve şuan birkaç Arap ülkesinde bulunur. Cezayir, Fas ve körfez ülkelerde daha
çok bulunur. İslam’dan sonra hurma daha değerli olmuştur çünkü Kuran ondan bahsetmiş ve Rasulullah da hurmanın faydasının çok büyük olduğunu vurgulamıştır. Eski zamanlarda seferde Arapların erzağı hep ekmek ve hurma olmuştur. 

    

      Günümüzde bu yaz mevsiminde veya sıcak günlerde yenir. Kadınlar yaz aylarında çoğu zaman yemek yapmazlar, sadece ekmek yaparlar ve soğuk ayranla içerler. 


Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar