Ahmed El-şakiri

          Medya adamı ve genç entellektüel programların sunucusudur.1973 yılında  Suudi Arabistan’da Filistinli zengin bir ailede doğmuştur. Arabistan’da lise eğitimini bitirip ABD’e gitmiştir. Orada hayatı çok değişmiş, batı kültürlerinden etkilenmiş ve İslamla bütün ilişkileri tamamen kesmiştir. Bir süre sonra İslama tekrar
yönelmiş ve ülkesine dönmüştür.
Orada islami ilimleri okumuştur. Ayrıca kendi şirketini açıp başarılı olmuştur. 
            Bağış islerime çok katılmıştır ve bu işlerle program üretmeye yönelmiş ve bir çok başarılı program üretmiştir. Ahmet alsakiri Khawatir programı sayesinde meşhur olmuştur. Bu program çok başarılı olduğu için ondan 11 yılda 11 sezon yapmıştır. Bu programda islami ümmetle ilgili konuşulmakta ve tekrar lider olmamız için ne yapmalıyız gibi öğüt vererek  nasıl doğal ve genç zenginliğimizi kullanabileceğimizi öğretmiştir.

Onun « eğer birbirimizden olsaydı » adlı programı diğer başarılı bir programıdır. Hz. Resul Allahla ilgili eğer o aramızda yaşasaydı halimizi ve yaşama şeklimizi görseydi ne diyecekti ve tepkisi nasıl olabilirdi hakkında konuşmaktadır.

        Ahmed bir kaç yılda Arapların en etkileyici adamı seçildi. Çünkü onun programlarıyla Arap ve islami  gençlerin arasında islami düşünce yayıldı ve bu ümmeti diriltmek için destek vermiştir. 

                       Khawatir (9) izlemek için  burada tıklayın

Hiç yorum yok:

bizi Facebook'ta bulabilirsiniz

Popüler Yayınlar